Това е програмата на американския писател, лектор и създател

...
  Това е програмата на американския писател, лектор и създател
Коментари Харесай

Именно днес

 

Това е програмата на американския публицист, преподавател и основател на известни курсове за личностно развиване Дейл Карнеги, наречена „ Именно през днешния ден “. Постарайте се да мислите положително и градивно и нещата могат да се получат!

1) Именно през днешния ден аз ще бъда благополучен. Това значи, че ще се управлявам от думите на Абрахам Линкълн, който е споделил, че болшинството хора са щастливи примерно толкоз, колкото са цялостни с решителност да бъдат щастливи ”. Щастието е заключено вътре в нас, то не е резултат от външни условия.

2) Именно през днешния ден аз ще се постарая да се приспособя към този живот, който ме обкръжава, а няма да се пробвам да приспособя всичко към сво¬ите стремежи. Ще приема моето семейство, моята работа и събитията на моя живот такива, каквито са и ще се постарая да се прирав¬ня към тях.

3) Именно през днешния ден аз ще се погрижа за своя организъм. Ще направя гимнастика, ще се погрижа за тялото си, вярно ще се храня, ще се постарая да не придавам щета на своето здраве и да не го подценявам с цел да стане моят организъм идеална машина за осъществяване на моите условия.

4) Именно през днешния ден аз ще се постарая да отделя внимание на развиването на своя разсъдък. Ще изуча нещо потребно. Няма да бъда безделник в умствено отношение. Ще прочета това, което изисква старания, размисъл и концентриране.

5) Именно през днешния ден ще се заема с нравствено самоусъвършенстване. За това разгадавам да осъществя три неща: ще направя за някого нещо потребно, само че по този начин, че той да не знае за това; ще направя най-малко две неща, които не ми се желае да върша – просто за упражнение, както поучава Уйлям Джеймс.

6) Ще се постарая да наподобявам колкото се може по-добре: по опция ще облека това, което най-вече ми отива, ще беседвам с спокоен глас, ще се държа общително, ще бъда великодушен на похвали, ще се постарая да не подлагам на критика, да нямам искания към никого и да не се пробвам нико¬го да ръководя или да превъзпитавам.

7) Именно през днешния ден аз ще се постарая да пребивавам единствено за днешния ден, няма да се стремя да вземам решение проблемите на целия си живот внезапно. В течение на дванадесет часа ще мога да върша такива неща, които биха ме хвърлили в смут, в случай че би ми се наложило да се занимавам с тях цялостен живот.

8) Именно през днешния ден аз ще набележа стратегия за своите работа. Ще си запи¬ша какво имам да направя всеки час. Възможно е да не мога да последвам тъкмо тази стратегия, само че ще я сформира. Това ще ме избави от две несгоди – обвързаност и колебливост.

9) Именно през днешния ден ще прекарам половин час в успокоение и самотност и ще се постарая да се отпусна.

10) Именно през днешния ден няма да се опасявам, и изключително няма да се опасявам да бъда благополучен, да се любувам на хубостта, да обичам и да имам вяра, че тези, които обичам, ме обичат.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР